.
.

De betekenis van de naam en het logo van 't Klein Bolwerk

’t Klein Bolwerk heeft voor ons verschillende betekenissen. Het huis waar Hanneke is geboren en getogen heet ’t Klein Bolwerk. Het stamt uit oude tijden en grenst tussen twee gebieden waar heel vroeger tol betaald moest worden. Als kind was Hanneke gefascineerd door de geschiedenis van deze plek en veel fantasieverhalen borrelden in haar brein.  

Tijdens de studie ontwikkelings- en later neuropsychologie heeft Hanneke zich voorgenomen, mocht ze ooit een eigen praktijk beginnen, ’t Klein Bolwerk te gaan noemen. ’t Klein Bolwerk staat dan voor het kinderbrein, dat het meestal goed kan bolwerken, maar soms ook (even) niet. Bij de start in 2009, ruim tien jaar na haar afstuderen, ging haar wens in vervulling.

Het logo is een uiteengevallen bol(werk) met een spectrum van een reeks kleuren die het kind uniek maken wanneer je het op de juiste wijze verwarmt met innerlijk (zon)licht. Door samen met ouders en school te zoeken naar die ene zonnestraal van wijsheid, kan het brede kleurenspectrum van een kind zichtbaar worden en (blijvend) stralen. Helaas raken veel individuen op jonge leeftijd een deel van hun identiteit, hun kleurenspectrum, kwijt door al dan niet mee te -kunnen- stromen in het (school)systeem. Bij ’t Klein Bolwerk stel wij onszelf ten doel om kinderen, jongeren en hun ouders thuis te laten komen in het kleurrijke en veelzijdige landschap van hun ziel.

Toen Hanneke en Sabine in 2022 besloten samen verder te gaan, was de keuze snel gemaakt om de naam 't Klein Bolwerk over te nemen voor de vof. Een bolwerk is een vesting, stevige muren waarbinnen je veilig bent. En natuurlijk werken wij met wat er in de 'bol' van de mens omgaat.